Ei kai siitä kovin kauan ole, kun innostuin kakkujen teosta. Koristelujen miettiminen ja näprääminen on aika hauskaa ja terapeuttista. Mielessä on kyllä käynyt englantilaisten hedelmäkakkujen teko hyperhienojen koristeiden alustaksi (hermot välillä meinaavat mennä omiin pehmoisiin kaakkuihin), mutta kyllä se maku kuitenkin vielä ratkaisee. Ja minähän en ole hedelmäkakkujen suurin ystävä. Lukiessani juuri Mats-Eric(?) Nilssonin kirjaa Aitoa ruokaa, tuli aika paljon ahaa-elämyksiä siitä, miten hieno asia kotitekoinen kakku onkaan. Olkoonkin ettei se sitten säily huoneenlämmössä kahta kuukautta... Omissa kakuissa on aina se käsintehdyn leima, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän. Oma (ja äitini) ahkera marjastus takaa sen, että täytteisiin riittää taatusti kotimaisia luomu- ja lähimarjoja. Kaikista kakuista ei aina ole ehtinyt ottaa kuvia, harmi kyllä.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|